Skip to content

Детска градина

Частна детска градина „Проф. Н. Райнов“ е детската градина към Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов“ и заедно с него е лицензирана от Съюза на свободните валдорфски училища и от Министерство на образованието. Тя е за деца на възраст от 2 до 6 години. Намира се в кв. Лозенец, на ул. „Горски пътник“ №44.

Предучилищна подготовка

ЧСУ „Проф. Н. Райнов“ предлага предучилищно обучение и в двете локации: детската градина на ул. „Горски пътник“ 44 и училището на ул. „Хумболт“ 7. Прочетете по-надолу за информация относно разликите в подхода на двете места и препоръки как да изберете най-подходящото за вашето дете. 

Училище

Обучението в ЧСУ „Проф. Н. Райнов“ се провежда в съответствие с принципите на валдорфската педагогика, като същевременно отговаря на образователните изисквания на Министерство на образованието и науката. 

Гимназия

Гимназиалната програма на ЧСУ „Проф. Н. Райнов“ е съобразена както с образователните изисквания на МОН, така и с принципите и методите на валдорфската педагогика.

Извънкласни дейности

Поради епидемичната обстановка, извънкласните дейности през учебната година са временно прекратени.

В следобедните часове след задължителната учебна програма за деня, учениците имат възможност да се запишат на широк набор от творчески, спортни и образователни занимания и дейности по интереси, индивидуални и групови.

Лятна занималня

Лятната занималня на Валдорфско училище „Проф. Н. Райнов“ е отворена за всички деца от 6 до 10 години. Работи се с принципите на валдорфската педагогика. Всяка година подготвяме нова програма, изпъстрена с творчески занимания, опознавателни и приключенски разходки сред забележителности, музеи и природа в София и нейните околности. Актуална информация за предстоящото лято очаквайте тук и на нашата Фейсбук страница, или се свържете с нас.