Skip to content

Поради епидемичната обстановка, извънкласните дейности през учебната година са временно прекратени.

Център „Дарба“

(за деца и възрастни, от училището и външни)

Извънкласните дейности се провеждат в център „Дарба“, който се помещава в сградата на ЧСУ „Проф. Н. Райнов“. Богато разнообразие от танциспортизкустваезици и др. се предлагат в различни варианти, дни и часове. По-подробна и точна информация можете да видите на сайта на център „Дарба“.

При интерес към дадено занимание е необходимо предварително записване при съответния преподавател срещу определената от него месечна такса. Родителите или външни посетители също имат възможност да се запишат на занимания по интереси във вечерните или съботно-неделните часове.

Групови разходки и занимания в парка

(за деца от училището)

Във валдорфската педагогика ежедневният контакт с природата има специално място. Децата от всички възрасти имат нужда да играят на воля на открито, да изследват природните елементи, да се цапат и да се закаляват на въздух, за да израстнат здрави, хармонично развити и устойчиви личности. След всеки учебен ден, приемали нови впечатления, знания, чувства и мисли, играта сред природата помага на детето да се освободи от напрежението, да обработи новата информация и да е готово за следващия вълнуващ ден в училище.
Ето защо при нас има организирана група за следобедни разходки и занимания на открито (или „походи“, както ги наричаме ние накратко). Водачите на групата са опитни валдорфски преподаватели, работещи от години с нашите деца. Групата за разходки се предлага само за ученици от валдорфското училище.
Децата се учат да бъдат част от групата, да спазват правилата, зададени от водача, да следват авторитета. Все безценни уроци за децата, които за съжаление остават на заден план в нашия „модерен свят”, а развиващият се индивид има такава силна нужда от тях.

Освен походи в парка и в Борисовата градина, децата посещават и други интересни и интригуващи обекти – музеи, изложби, галерии, театър, планини и природни забележителности (след предварително уведомяване на родителите).

Ако имате нужда от повече информация, моля изпратете ни Вашия телефон и ние ще се свържем с Вас.