Продължаваме цикъла лекции „Валдорфска педагогика за родители“ с г-жа Ваня Митинска и темата ѝ за дванадесетте сетива.

Кога: събота, 13 април, от 10.30 до 12.30.

Къде: ЧСУ „Проф. Николай Райнов”, кв. „Лозенец”, ул. „Горски пътник” 44, ет. 2.

Човекът има дванадесет сетива и те са заложени в него по Божествен план. Те се отключват и развиват постепенно от раждането до двайсет и една годишна възраст. Чрез сетивата си човек се свързва с външния свят, с битието като цяло, ориентира се, събира вътре в себе си материал, който преработва, за да се развива успешно и усъвършенства в своя житейски път.
За да може децата да развият своите сетива, трябва възрастните около тях да бъдат живи примери за тях чрез цялостния си живот и да полагат съзнателни усилия за развитието на сетивата на подрастващите. Така душата ще се обогатява с повече и повече усещания и информация, които влизат през 12-те прозореца на тялото, и ще работи успешно за развитието на ума, сърцето и волята на човека. 
Дванадесетте сетива са под влиянието на зодиакалните знаци, от които получават енергия и сила. 

За водещия:
Госпожа Ваня Митинска е педагог с много богат професионален опит и задълбочени познания по валдорфска педагогика.  Тя усърдно работи с децата, с техните родители и с младите педагози, на които предава знанията си. През 2006 г. завършва тригодишен семинар за валдорфски педагози в София, успешно прилага валдорфската педагогика в практиката си. Отличена е за Учител на годината за 2000 г. 

Предварително записване: по имейл на ina@poptcheva.eu.  

Такса за участие: 15 лв. Таксата се заплаща на място в деня на събитието. 

Форматът на лекциите е предназначен за възрастни и присъствието на деца ще натовари както водещия, така и участниците. Надяваме се да намерите начин да се откъснете от ежедневните си ангажименти и да се насладите пълноценно на лекцията и, ако решите, на заниманието по евритмия! Благодарим за разбирането!

Препоръчани статии