Как да се справим с т.нар. “проблемни деца” – лекция и дискусия за предизвикателствата пред модерното образование с Кристоф Йохансен

sadboyХиперактивни и незаинтересовани, апатични и агресивни, мудни и блуждаещи, избухливи и невъзпитани – има безкрайно много епитети, с които квалифицираме т.нар. “проблемни деца”. А искаме те да са кооперативни и умни, любознателни и спокойни, уверени и балансирани, да могат да се концентрират, да обичат да учат, да се контролират и да бъдат отзивчиви. Как да го постигнем и да срещнем очакванията на родители и учители с потребностите на самите деца в различните етапи от развитието им? – заповядайте на откритата лекция и дискусия с Кристоф Йохансен, главен директор на Международната Асоциация за Валдорфско Образование в Централна и Източна Европа и Далекоизточни Страни (https://www.waldorfschule.de/eng/).

Кристоф Йохансен ще сподели дългогодишния си опит като преподавател на деца от различни възрастови групи, както и от наблюденията, които има върху образователните системи в държавите от цял свят. Кои са основните техники във валдорфската методология, които помагат за образованието и възпитанието на активни, балансирани и любопитни деца? Как семейството може да помогне за здравословната среда, необходима за развитието на всяко дете и кои са основните грешки, които допускат съвременните родители и учители в подхода си към младото поколение.

Лекцията е отворена за учители и родители на деца от най-ранна детска възраст до гимназиален курс.

Вход свободен.

Сряда, 11 май 2016
17:30-19:00 ч.
Зала “София”, БЧК
бул. Джеймс Баучер 76
1407 София

 

Препоръчани статии