На 16 Март 2019г. предстои следващата лекция от серията „Валдорфска педагогика за родители“. Тема: „Фази в развитието на човешкия живот: с фокус възрастта след двайсет и една“. Лектор ще бъде Дорина Василева.

Лекцията е фокусирана върху процесите и преживяванията, които съпровождат човешкия ни живот в ролята ни на родители и на педагози. Валдорфският педагог – един различен, креативен, раздаващ се педагог. Ще бъде засегнат моментът на съзнателното отношение към собствената ни биография, с нейните ключови моменти и чувството за житейска цялост, която преживяваме като родители и педагози не само субективно, но и като обективно отношение към света и в частност към нашите деца.

Лекторът, Дорина Василева,  е с дългогодишни интереси към антропософските изкуства. Автор е на седем книги – антропософски изследвания, философска поезия и есеистика. Дипломната й работа в СУ „Кл.Охридски“ е в областта на валдорфската педагогика (https://www.oporabg.com/?q=trackerBooks_avtori). Завършва тригодишно обучение по антропософска лечебна педагогика и социална терапия като област от антропософски ориентираната медицина. В момента е начален учител в стандартно училище и практикуващ терапевт в собствения център „Изис-София“ – Антропософски път към здравословен живот. Организатор и лектор е в областта на антропософски ориентираната медицина и терапии, както и автор на първия български сайт по антропософска медицина (https://med.anthrobg.net/).

* * *

Предвидена е половинчасова почивка от 12.30 до 13ч., в която всеки може да сподели нещо домашно приготвено за хапване.

* * *

От 13 до 15ч. на същото място ще се проведе занимание по евритмия, като част от настоящото модулно обучение при Галина Бертелсен. Всеки от присъстващите, който има интерес, може да се присъедини към заниманието по евритмия. Тези, които решат да се присъединят, е нужно да си носят цвички.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ: По имейл на ina@poptcheva.eu. Моля да споменете дали имате интерес да останете за заниманието по евритмия.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. Таксата се заплаща на място в деня на събитието.

Важно: Форматът на лекциите е предназначен за възрастни и присъствието на деца ще натовари както водещия, така и участниците. Надяваме се да намерите начин да се откъснете от ежедневните си ангажименти  и да се насладите пълноценно на лекцията и, ако решите, на заниманието по евритмия! Благодарим за разбирането!

Препоръчани статии