Или как седмокласниците от Валдорфското училище и тяхната учителка по театър Аглика Московска поставиха спектакъла „Двама по двама и Шекспир“ в НЧ „Николай Хайтов“.

автор на текста и снимките: Найден Йотов

„Двама по двама и Шекспир“ беше не просто предизвикателство, но и вълнуващо преживяване, което учениците от седми клас изпълниха със страст и талант. Елегантните жестове на смиреното и внимателно изпълнение, съчетани със смелото и дръзновено въплъщение, направиха представлението неотразимо.
 
Младите артисти успяха да изградят мост между съвременното и класическото, пренасяйки величието на Шекспир в нашето време. На сцената на Народно читалище „Николай Хайтов“, те ви въвеждат в своите уникални интерпретации на откъси от „Венецианският търговец“, „Ромео и Жулиета“, „Дванайсета нощ“ и „Напразните усилия на любовта“.
 
Александър, Богдана, Борис, Гергана, Давид, Денис, Ема, Ида, Карина, Момчил, Никола, Нора, Румена, Роман и Хана – седми клас, демонстрираха церемониалност, достойна за по-възрастни актьори, а тяхната реална възраст само придаваше още по-голямо очарование на това представление.
 
Художествената част беше доверена на талантливата Ивелина Георгиева, а Веско Василев осигури безупречно аудио оформление. Специално създадените костюми от Аглика Московска добавиха допълнителна атмосфера и цвят на представлението, докато музикалната подкрепа беше осигурена от Найден Йотов и отново Аглика Московска, режисьор на този проект и ръководител на театралната студия във Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов.“
 
Предпремиерата пред публика се състоя на 11 май от 17:30 часа, а официалната премиера на 12 май, от 19 часа. Насладете се чрез снимките на приключенията на талантите от седми клас в Шекспировия свят!

Препоръчани статии