Всеки петък следобед, учениците в нашето училище имат организирана екскурзия до някое интересно място. Този снежен януари месец беше особено подходящ за посещения на музеи.

100101_lПрез първата учебна седмица за годината, децата посетиха зала „Бозайници“ на Националния Природонаучен Музей. Сладкодумните екскурзоводи от музея разказаха на децата не само интересни факти за произхода на бозайниците и родствените връзки между животинските видове, но и споделиха някои „тайни“ как се създава и поддържа такава интересна музейна експозиция.

Следващата ни познавателна екскурзия беше до Музейко. Децата с вълнение преминаха през експозициите Минало, Настояще и Бъдеще и успяха да поекспериментират с интересните уреди в залите. Разбира се, времето не ни стигна да преминем през всички интересни зали и пособия в Музейко, така че със сигурност ще дойдем пак.

мечкарница 04Последният учебен ден на първия срок беше посветен на целодневна екскурзия до Перник за фолклорния фестивал „Сурва“. Този красив фестивал привлича всяка година хиляди, показвайки българската фолклорна традиция в кукерството, както и тази в други европейски страни чрез чуждестванните групи-участници във фестивала. Децата успяха да се включат в работилницата за изработване на кукерски маски, след което да участват с изработените маски и в кукерското шествие в центъра на града по-късно. Децата посетиха и Подземния минен музей на гр. Перник, където им разказаха за историята на миньорското дело в града.

работилничка06 мечкарница03

мечкарница01 рудник

Препоръчани статии